Bengtssons blogg
Okategoriserade

Silly Season – Allsvenskan södra (Uppdaterad 26/4)

 

(Senaste nytt i svart text)

Fagerhult Habo IBK

Backen Pontus Mattlin som förra säsongen gjorde 22 poäng på 21 matcher har förlängt med klubben. En viktig pusselbit i lagbygget. 23-åringen spås en fin framtid. Tungt tapp i Tobias Zälle som lämnar för spel i SSL klubben Jönköping. Zälle vann den interna poängligan överlägset med sina 31+19.

Viktor Andersson är klar som assisterande tränare bakom Kent Henriksson.

Målvakten Victor Bromark är klar för klubben. 25-åringen ansluter från Åkersberga IBK. Laget tappar Albin Lundell till Craftstaden.

24-åringen Rickard Eklöf förstärker laget. Han kommer från Månsarp som i år tog klivet upp i division 2. Eklöf som tidigare i karriären varit forward är nu omskolad till back. 


Visby IBK

Klubben fortsätter att satsa. Man har värvat talangerna Filip Björk och Casper Broby som har meriter från U-19 landslaget. Tillsammans med Joel Sundstrand så ansluter trion från RIG Umeå. Nu hämtas även Finländaren Ville Hirvisuo in från Finska TPS Åbo. Där har han på sju säsonger och 142 matcher gjort 88 poäng (41+47). Niklas Hovivouri som tränade Karlstad i SSL förra säsongen ska leda laget.

Backen Mattias Jansson lämnar för spel i FBC Kalmarsund.


Warberg IC

Sportchefen och profilen Kimmo Ekelinen är i full gång med bygget efter att laget åkt ur SSL. Som väntat så har man tappat de två stjärnorna Daniel Karlander (Schweiz) och Rikard Eriksson (Mullsjö). Filip Stenmark är klar för Storvreta och centern Mattias Hasselström slutar.

Laget presenterade i veckan två riktigt fina förstärkningar. De två U19-landslagsspelarna Adam Dahlqvist och Filip Kalentun ansluter från Lindås. Spelarna är två av Sveriges mest spännande talanger. Dahlqvist gjorde förra säsongen 17 poäng (6+11) medans Kelentun gjorde 19 (8+11). Nästa vecka spelar de VM i Växjö.

Viktig förlängning i Robin Blåberg som slutade på en fjärdeplats i lagets interna poängliga. Även 21-årige backen Anton Birgersson stannar trots ett flertal anbud från SSL klubbar. Birgersson kommer bli en nyckelspelare kommande säsong. Backen gjorde förra säsongen 20 poäng (8+12) i SSL. 19-åringen Jesper Larsson ansluter från Borås IBF.

Alexander Andersson med flera SSL säsonger i Pixbo förstärker laget. 29-åringen som även spelat i Ticino i Schweiz och med Jönköping blir ett fint tillskott till laget. Nu senast spelade han med Partille i division 1.

Målvakten Per Svedin lägger handskarna på hyllan efter nio fina år i klubben. 291 matcher blev det för Svedin i Warbergtröjan. Två SM silver och ett SM brons har han på meritlistan.

Idag tisdag så presenterade klubben den 21-årige målvakten John Fransson. Fransson kommer från Lockerud som i år kvalade till Allsvenskan. Fransson blev även framröstad till den bästa målvakten i division 1 västra.

Backen Andreas Jonsson är klar för Warberg. 25-åringen var förgående säsongen lagkapten i Hovslätt i division 1. Där gjorde han 16+25 från sin backplats.

Även Rasmus Lundström (Lindås) och Johan Dahlqvist (Lerum) är klara för klubben.

Det händer mycket kring Warberg. Först tackade klubben nej till Ulf Hallstensson då besked dröjde. Men nu har klubben gjort klart med Kent Göransson som ny huvudtränare. Göransson tränade laget 2003-2006. Han har även haft det svenska och norska landslaget. Stefan Smedberg fortsätter som assisterande tränare. Mikael Holmer med över 500 matcher i klubben och bland annat 3 SM guld kommer vara läktarcoach under kommande säsong.  


Craftstadens IBK

Ny tränare i Karl Pontén. Succébacken Tor Bornedal Samilis har förlängt med klubben. Målvakten Adrian Kodelja är klar för spel i nyblivna SSL laget Örebro. Där kommer han att bli uttalad förstemålvakt. Men ersättaren är redan klar för klubben. Victor Sjöstedt, närmast från Hagfors IBS, har skrivit på för Oskarshamnslaget. Forwarden Oscar Rohlin som var inlånad en period förra säsongen är nu helt klar för klubben. Oscar kommer från Katrineholm. Backen Sebastian Gerdehag slutar.

20-åringen Albin Lundell är klar för klubben. Han kommer från Fagerhult där han förra säsongen gjorde 33 poäng (16+17).

Backen Max Norstedt (Lillån) och Målvakten Simon Lööf (Vetlanda) är även de klara.

Laget hämtar in 19-åringen Jesper Mattsson från Vöikers. Den rightade forwarden gjorde den gångna säsongen 39 poäng (24+15) i division 1. 


FBC Kalmarsund

Laget har fått en ny tränare i Emil Stille. Stille kommer från Östra som i år är tillbaka i Allsvenskan. Han tar även med sig backen Max Johansson. Johansson gjorde den gångna säsongen 26 poäng från sin backplats.

Årets rookie i divison 1, Andreas Hörberg är klar för laget. Hörberg gjorde hela 60 poäng (29+31) i Carlshamn i år, trots det så åkte laget ur. Han jagades även av SSL laget Helsingborg.

Alexander Berglund är tillbaka i laget efter två säsonger i Slätafly i division 2.

Backen Mattias Jansson hämtas in från Visby.

Den tjeckiske målvakten Jan Binder är klar för laget. Binder som bland annat satsar på att bli uttagen till VM nästa säsong kommer från Linköping där han förgående säsong spelade med deras division 1 lag.


Karlstad IBF

Viktiga påskrifter i bröderna Tom och Adam Colling. Anton Vesterlund klar för Mullsjö. Jonas Linder och Andreas Henriksson förstärker från Skoghall. U19-landslagsmålvakten Pontus Zarins ny från Västerås. Zarins är med i den trupp som ska spela VM i Växjö i början på maj.

Adam Wedberg är reserv i samma landslagstrupp. Nu är han klar för Karlstad. Talanger kommer från SSL laget Helsingborg där han spelat både SSL, JAS och i div 2. Backen blir en fin förstärkning både till A-laget och JAS-laget. Karlstad kommer att vara en av de stora favoriterna i årets Juniorallsvenska.

Henrik Nirs och Dan Lundqvist är duon som tar över laget.

Karlstad lånar in Jonas Larsson från Falun. 20-åringen som har U19 landskamper på kontot. Larsson har mest spelat med Faluns division 1 lag. Där gjorde han förra säsongen 25 poäng (17+8).


Lindås IBK

Tappar seriens kanske bästa målvakt i Christoffer Uggla Axelsson. Ny klubb ej klar. Ryktas om bland annat AIK.

Talangerna Adam Dahlqvist och Filip Kalentun som lämnar för spel i Warberg. Rasmus Lundström tar samma väg som Dahlqvist och Kalentun.

Kaptenen Christian Reichenberg har skrivit på för ytterligare en säsong i klubben. 

Albin Jansson återvänder efter en sejour i SSL klubben Pixbo. 

Amerikanen Reed Hearns har skrivit på för klubben. 24-åringen kommer från division 1 laget IBK Luleå. 


Malmö FBC

Laget har presenterat sin första värvning. Robin Karlsson eller Pawat Thaidit som är hans Thailändska namn är tillbaka i laget. Han tog sitt Thailand till sitt första VM någonsin. Där satte han även landets första historiska VM mål. Efter att ha lämnat Malmö så har han spelat två säsonger i KFUM Malmhaug i division 1. Laget tappar viktige backen Fabian Hansson som går till SSL klubben Höllviken.

Jörgen Hansen blir ny tränare för klubben. Han kommer från Malmhaug.

Ludvig Andersson fick förra säsongen sitt genombrott. 21-åringen var målbäst i laget med sina 24 mål. Nu lämnar han laget för att satsa på sin civila karriär. Även defensivt skickliga Christopher Sjögren lämnar laget. 

Backen Gustav Rundgren är tillbaka i laget. Inför den förra säsongen så lämnade han för spel i SSL laget Höllviken. 


Skoghalls IBK

Nykomlingarna rustar för att kunna etablera sig i Allsvenskan. Man har redan hämtat in hela fyra spelare från Hagfors. Marcus Pontusson, Marcus Hedlund, Emil Johansson och Elias Hallström. Laget tappar Jonas Linder och Andreas Henriksson till Karlstad. Mathias Vikström anländer från Skattkärr.

Mattias Andreasson och Sebastian Green klara från GS 86.


Onyx IBK

Tappat två nyckelspelare i Jesper Ekström (Jönköping) och Oscar Janthe (Nykvarn). Duon gjorde den här säsongen hela 108 poäng tillsammans. Även Adam Ekblom lämnar för spel i Nykvarn.

Laget har hittat en ersättare till Ekström. 29-åringen André Lindman med SSL rutin i bagaget förstärker laget. Dessutom har man presenterat en ny tränare i Richard Gårdman.


Åstorp/Kvidinge IBS

Laget vann dragkampen om 17-åringen Mikey Carlsson. Han kommer från Willands IBK som i år missade kvalet till division 1. Där blev det 31 poäng (21+10) från hans klubba. Klubbar som Röke och Helsingborg visade intresse för talangen.

Robin Rolf återvänder till laget efter en kortare tid i Landskrona Falcons. 

Talangerna André Bertilsson och Oliver Bellman kommer den kommande säsongen att spela för laget. Båda spelarna är födda 2001. Den förstnämnda återvänder till klubben efter att ha tillhört FC Helsingborg. 


Östra SK Jönköping

Tränaren Emil Stille och backen Max Johansson flyttar till Kalmar och FBC Kalmarsund.

Albin Källberg som assisterat Stille i 2 år tar över huvudansvaret.

Kvalhjälten Gustaf Ihrman fortsätter i klubben.


 

Något annat som har hänt i din klubb? Eller något annat du vill att vi tar upp här?

Kontakta gärna mig!

Tobias Bengtsson, tobias.bengtsson@ibnytt.se

 

 

 

 

 

 

Tobias Bengtsson från Öland med ett stor sportintresse. Förutom att följa i stort sett alla FBC Kalmarsunds matcher är jag till vardags huvudtränare för fotbollslaget Glömminge. Bloggar om Allsvenskan Södra

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar