Bengtssons blogg
Okategoriserade

Inför Allsvenskan Södra 17/18

Ikväll kör äntligen innebandysäsongen igång igen. Förra säsongen var förväntningarna stora när bland annat Kim Nilsson flyttade hem. I år är förväntningarna på årets serie ännu högre. Serien har aldrig sett bättre ut. Adam Colling, Patrik Malmström, Joakim Andersson, Marcus Johansson, Tom Colling och tidigare nämnda Kim Nilsson är bara några spelare som gör den här serien högklassig. Så se till att hänga med från början för det kommer att gå undan.

Förra säsongen slutade med att Allsvenskan södra visade att man håller en högre klass än den norra. Örebro och Jönköping avancerade till SSL efter en imponerande avslutning. Att Jönköping skulle ta klivet var väntat då man genomgående var det bästa laget i serien. Örebro var en skräll då många trodde att Kalmarsund skulle vinna den kvalfighten. Men Örebro lyckades att toppa formen lagom till Play off samtidigt som Kalmarsund inte kom upp i den klassen man visat under säsongen.

Årets Allsvenska Södra ser bättre ut än någonsin. Warberg som är en av landets mest anrika klubbar fick lämna finrummet. Man har en stor spelaromsättning men man har fått ihop en slagkraftig trupp. Tidigare landslagsspelaren Joakim Andersson är tillbaka. Alexander Andersson med ett förflutet i Pixbo är en fin värvning. Intressanta Filip Kalentun har hämtas in från Lindås. Viktigt att Robin Blåberg och Mattias Kongstad stannade. Duon gjorde tillsammans 60 poäng förra säsongen i SSL. Självklart tunga tapp i bland annat Rikard Eriksson och Daniel Karlander. Laget tränas av ingen mindre än Kent Göransson. Trots stor spelaromsättning så är Warberg ett lag att räkna med.

***

Karlstad fick även de lämna SSL. Man har fått behålla större delen av truppen och man har ett lag som håller SSL klass. Bröderna Adam och Tom Colling är kvar i laget. Adam slutade på en 2:a plats i poängligan med sina 67p (40+27). Kevin Björkström som kom förra säsongen efter några fina år i AIK är även han kvar. Anton Vestlund (Mullsjö) är givetvis ett tapp för laget. Ny tränarduo i Henrik Nirs och Dan Lundqvist. Favoriter.

***

Lindås kommer i år till spel med ett lag som sätter sig i respekt. Patrik Malmström är en värvning som kommer lyfta laget. En av seriens absolut största stjärnor. Två VM guld på sitt CV. Kommer vara i toppen av poängliga. Förutom Malmström har man fått tillbaka profilstarke Charlie SandersonAlbin Jansson är tillbaka från Pixbo. Lars-Göran Nilsson med förflutet i just Pixbo är tillbaka på planen efter två års uppehåll. Förra årets poängkung Daniel Lindell blev till slut kvar i klubben. På minuskontot hittar vi Christoffer Uggla Axelsson som varit seriens bästa målvakt.

***

FBC Kalmarsund kommer vara rejält revanschsugna och man besitter en bättre trupp i år. Har förstärkt på backsidan där man var lite tunna. Nye målvakten Janne Binder kan bli ett utropstecken i år. Här handlar det självklart mycket om Marcus Johansson och Kim Nilsson. Duon slutade 1:a och 2:a i poängligan i fjol. Tillsammans med centern Tim Nyander så var man seriens bästa formation. Mattias Jansson från Visby är en bra värvning. Emil Stille ny tränare från Östra. Det är i år FBC ska vara som bäst.

***

Visby är laget som hela tiden har höga mål. Mål som man sällan lyckas uppnå. Inför varje säsong så säger man att det nu är dags för laget att ta nästa steg. På papperet så känns man intressanta. Talangfulla trion Kasper Broby, Filip Björk och Joel Sundstrand med U-19 meriter har anlänt. Idag torsdag gjorde man klart med ytterligare en fd landslagsspelare. Fredrik Björkman från Gävle är klar för klubben. Björkman lirade U-19 VM för två år sedan med Visbymålvakten Martin Stolt. Plussa dessa med Wilmer Viinamäki, Patrik Jansson, Tommy Bolin och Robin Melin och Visby blir att räkna med i år. Tränaren Niklas Hovivouri ny från Karlstad.

***

Craftstaden är ett lag som varje säsong blir bättre och bättre. Ok, en åttonde plats förra säsongen är kanske inget att skryta med. Men fakta är att laget länge var med och krigade om den sista kvalplatsen till SSL. Motståndarna har numera inte bara respekt för deras golv. Här finns spelare som Simon Zetterling, Patrik Ekman, Adam Waktel och Tor Bornedal-Samils som samtliga håller hög klass. Fyllt på med Albin Lundell från Fagerhult vilket känns intressant. Även Max Norstedt från Lillån är ett spännande tillskott. Unge Filip Stjernberg kommer bara bli bättre och bättre. Målvakten Adrian Kodelja lämnar för SSL vilket kan bli kännbart. Hyllade tränaren Royne Tvingsell har slutat och ersätts av förre spelaren Karl Pontén.

***

Onyx slutade förra säsongen på en 5:e plats i tabellen. Viktor Palm poängbäst med sina 60 poäng. Han tillsammans med Filip Mbanza och Christoffer Ekstrand kommer bli väldigt viktiga för laget i år. Detta på grund av tunga förluster i Jesper Ekström och Oscar Janthe. Filip Karlsson ny från Växjö. Målvakten Rasmus Abrahamsen lämnade Kalmarsund efter en fin säsong där. Nu är han klar för Onyx. Han ersätter Filip Bergman som lämnat för spel i Jönköping. Högst publiksnitt (816) i fjol i allsvenskan.

 

***

Malmö slutade precis över nedflyttningsstrecket. Ett streck man kommer få kriga runt även i år. Robin Crantz är lagets stora stjärna. Gjorde överlägset flest poäng (49) förra säsongen. Gustav Rundgren är tillbaka efter en sejour i SSL laget Höllviken. Tobias Anderssons målskörd kommer bli viktig. Ludvig Andersson som gjorde flest mål i laget (24) lägger klubban på hyllan. Jörgen Hansen ny tränare för laget.

***

Fagerhult tappar förutom Lundell sin kanske bästa spelare i Tobias Zälle. 20-åringen som gjorde 50 poäng för laget i fjol kommer att spela med SSL laget Jönköping kommande säsong. Tappar även Robin Levander och Daniel Pettersson (Östra). Profilen Efraim Björnell kommer bli viktig för laget i år. En joker i nyförvärvet Fredrik Hjalmarsson. Kommer få det tufft den här säsongen. Kent Henriksson ersätter Conny Steenberg som tränare.

***

Åstorp känns på förhand intressanta. Det blev bara en säsong i division 1. Nu gör man en satsning för att etablera sig i allsvenskan. Jacob Eliasson som spelat i Helsingborg och Växjö är klar. Likaså Fabian Hansson efter SSL spel i Warberg. En annan spelare med SSL rutin är Joachim RosengrenMickey Carlsson är en ung spelare som man tror mycket på. En annan ung spelare, Robin Holmqvist, har hämtats in från Helsingborg. Profiler i bröderna Mattias och Andreas Bremer. Den sistnämnde vann poängliga i ettan med sina 70 (40+30) poäng. Laget tappar talangerna Nicolaus Moberg och Pontus Sjöberg till Höllviken.

***

Östra är även de tillbaka efter en kort sejour i division 1. Laget var klart bäst i sin serie där man hade hela 106 plusmål. Tränaren Emil Stille lämnade för Kalmarsund. Samma väg gick backen Max JohanssonDaniel Pettersson ny från Fagerhult. Andreas Livh värvas in från Jönköping. Dessa två tillsammans med poängkungarna Gustaf Ihrman och John Widlert blir oerhört viktiga för laget.

***

Skoghall har hämtat in ett gäng spelare från Hagfors. Fyra spelare anländer från laget som slutade nia i samma serie. Marcus Hedlund är en av dessa och han gjorde förra säsongen 37 poäng. Seriens poängliga vanns av Albin Englöw från Skoghall. En spelare som kommer bli viktig för laget i kampen mot nytt kontrakt. Tappat två spelare (Jonas Linder) och (Andreas Henriksson) till Karlstad.

 

Innan kvällens omgång så kommer jag att tippa premiäromgången.

Som sagt. Häng med för nu åker vi!

 

 

 

Tobias Bengtsson från Öland med ett stor sportintresse. Förutom att följa i stort sett alla FBC Kalmarsunds matcher är jag till vardags huvudtränare för fotbollslaget Glömminge. Bloggar om Allsvenskan Södra

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Bengtssons blogg
Okategoriserade

NHL-vecka!

 

NHL veckan fortsätter. Idag spelas den sista matchen under denna intensiva period. Warberg är ett av lagen som har fått matcha hårt. Dagens hemmamatch mot Östra är lagets tredje på sex dagar. Fagerhult och Onyx möttes i torsdags och har alltså fått en dags mindre vila. Idag lördag väntar full omgång.

Visby – Karlstad

En av omgångens två toppmatcher. Två lag som inlett starkt. Två lag som kommer slåss i toppen av tabellen. Visby slog Lindås hemma senast. Man har alltså 5/6 poäng på hemmaplan. Som vanligt så var Viinamäki och Bolin inblandade i det mesta. Duon svarade för fyra poäng vardera. Karlstad körde över Skoghall senast. Andrafemman levererade fem mål framåt. Simon Sjögren gjorde fyra av dessa.

Poängbäst Visby: Tommy Bolin 9p (5+4)

Poängbäst Karlstad: Adam Colling 15p (7+8)

Kommentar: Karlstad kommer vara favorit vilket lag man än möter. Laget har varit lite upp och ner hittills. Man har haft svårt att prestera i 60 minuter. Det kommer man behöva nu. Visby kan slå alla lag i serien. Framförallt på hemmaplan. Intressant möte mellan två av seriens bästa formationer. Wiinamäki, Bolin med flera mot bröderna Colling. Tror Karlstad gör säsongens bästa insats. 5-7. 

***

Warberg – Östra

Efter tre raka segrar så fick Warberg ge sig borta mot Lindås. Hemmalaget visade en stor effektivitet och vann rättvist. Detta var första riktigt testet för Warberg då man tidigare mött Malmö, Fagerhult och Skoghall. Mattias Kongstad fortsätter att leverera och har gjort 12 poäng (8+4) på de fyra inledande matcherna. Med det är han två i seriens poängliga. Östra åkte på sina andra förlust borta mot Åstorp/Kvidinge (6-8).

Poängbäst Warberg: Mattias Kongstad 12p (8+4)

Poängbäst Östra: Gustaf Ihrman 7p (4+3)

Kommentar: Warberg åkte på en tung smäll senast i deras första riktiga test. Förmodligen en nyttig läxa för laget. Tar nu emot Östra som var spellediga i veckan. Ett Östra som är i behov av poäng. Annars kommer man ligga under strecket efter helgens omgång. Tror att Östra är ett lag som passar Warberg bra. Man kommer som alltid att ha mycket boll och styra och ställa. Så länge man inte bjuder Östra på omställningar så tror jag man vinner med 3-4 bollar. 7-3. 

***

Åstorp/Kvidinge – Onyx

Nykomlingarna Åstorp/Kvidinge tog sin andra raka seger i skånederbyt mot Malmö. Andreas Bremer (2+1) var en av segerorganisatörerna. Han har nu gjort sju poäng på de senaste två matcherna. Onyx kommer ifrån en imponerande seger borta mot Fagerhult (7-3). Att vinna i den hallen är alltid svårt. Segern grundlades i 1:a perioden då Onyx gjorde 5-0.

Poängbäst Åstorp/Kvidinge: Joachim Rosengren 10p (6+4)

Poängbäst Onyx: Christoffer Ekstrand 11p (6+5)

Kommentar: Intressant match. Bägge lagen kommer från två raka segrar. Onyx spelade så sent som i torsdag och har därför en dags mindre vila än hemmalaget. Bör vara lite slitna. Bröderna Bremer och Rosengren har kommit igång i hemmalaget. Likaså Palm och Ekstrand i bortalaget. Frågan är vilket lag som vill styra denna match. Svårtippat. Onyx håller jag som en liten favorit. 4-6. 

***

Kalmarsund – Lindås

Omgångens andra toppmatch. Kalmarsund körde över Craftstaden i derbyt. Då var ändå 1:a linan mållös i två perioder. Lindås gjorde sin bästa match hittills hemma mot Warberg. Man visade sin bredd då hela 11 spelare noteras i poängprotokollet. Förra säsongens möte slutade med suddenseger för Lindås.

Poängbäst Kalmarsund: Tim Nyander/Kim Nilsson 9p (6+3)

Poängbäst Lindås: Albin Jansson 9p (5+4)

Kommentar: Kalmarsund har alltid haft svårt för Lindås. Man har minusstatistik där. Nu spelar man i Färjehallen på Öland vilket brukar gynna hemmalaget då det är en hall man trivs i. Lindås seger senast var välbehövlig för laget. Man har fått in flera klasspelare i laget men inte fått ihop det riktigt. Omöjlig match att tippa. Kan sluta hur som helst. Ska hemmalaget vinna så måste 1:a femman spela betydligt bättre än senast. 

***

Craftstaden – Skoghall

Craftstaden gick inte alls att känna igen i derbyt mot Kalmarsund (2-8). Självklart är man sugna på att visa alla som åkte med till Kalmar att detta var en engångsföreteelse. Skoghall hade som väntat inte allt för mycket att säga till om mot Karlstad. Efter premiärsegern borta mot Malmö så har man nu tre raka förluster. Samtidigt har man haft tuffa matcher (Karlstad, Onyx, Warberg).

Poängbäst Craftstaden: Albin Lundell 7p (5+2)

Poängbäst Skoghall: Andreas Jansson 7p (4+3)

Kommentar: Ingen lätt uppgift för Skoghall att möta ett hungrigt Craftstaden på deras hemmaplan. Här kommer det bli full gas från början. Craftstaden var en stor besvikelse senast. Inte ens lagets powerplay som varit så framgångsrikt innan var bra. Tror Skoghall kommer få det oerhört tufft. Ska man ha någon chans så måste Englöw och Jansson leverera som man gjorde i premiären. Säger 8-4 till hemmalaget.

***

Fagerhult – Malmö

Fagerhult har som väntat fått en tuff start på säsongen. Suddensegern hemma mot Visby är lagets enda poäng. I torsdags så gjorde man en sämre insats och föll hemma mot Onyx (3-7). Även Malmö kommer från en förlust. Man fick ge sig i skånederby mot Åstorp/Kvidinge.

Poängbäst Fagerhult: Efraim Björnell 6p (3+3)

Poängbäst Malmö: Tobias Andersson 9p (7+2)

Kommentar: Bottenmöte. Lagen ligger längst ner i tabellen med två inspelade poäng. Man har varit lite upp och ner inledningsvis. När man möttes här i säsongens sista seriematch förra säsongen så vann Fagerhult med 8-5. Fagerhult favorit då man har hemmaplan. Tror man vinner en jämn historia med 8-7.

 

Tobias Bengtsson från Öland med ett stor sportintresse. Förutom att följa i stort sett alla FBC Kalmarsunds matcher är jag till vardags huvudtränare för fotbollslaget Glömminge. Bloggar om Allsvenskan Södra

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Bengtssons blogg
Okategoriserade

Toppmöte i Karlstad!

Ikväll söndag så spelas omgångens stora match. Karlstad och Kalmarsund är på förhand två favoriter till att nå SSL nästa säsong.

Karlstad åkte lite oväntat ur SSL förra säsongen. I en rekordjämn bottenstrid så räckte inte 30 poäng. Höllviken höll sig kvar med bättre målskillnad. Inför säsongen så har man fått behålla större delen av truppen. Spelarförluster som ändå bör nämnas är Anton Vestlund (Mullsjö) och Sebastian Degeryd (Dalen). När man pratar om Karlstad så handlar det mesta om bröderna Adam och Tom Colling. Den förstnämnde hade endast Alexander Galante Carlström före sig i poängligan.

Bröderna Colling bildar tillsammans med Kevin Björkström en av seriens vassaste formationer. På två matcher så har trion skrapat ihop 19 poäng tillsammans. Där sticker självklart Adam Colling ut med sina 5+5. Laget gjorde en bra premiär hemma mot Lindås. Men senast borta mot Malmö så gick man inte alls att känna igen. Period 1 och 2 stämde ingenting. Man fick med sig en poäng hem. Noterbart även att Malmö fick iväg hela 40 skott på mål.

FBC Kalmarsund har fått behålla större delen av truppen. Målet är precis som Karlstad. Man ska till SSL. Nyförvärvet Mattias Jansson från Visby gjorde två mål i hemmapremiären mot Onyx som man vann med 8-4. En match där hela nio spelare hamnade i poängprotokollet. Laget störs självklart av Marcus Johanssons fotproblem. Forwarden som tillsammans med Kim Nilsson och Tim Nyander bildar en av seriens bästa formationer har spelat sporadiskt och ännu inte gjort något poäng. Förra säsongen blev det 52 mål från Johanssons klubba. Trion gjorde då 183 poäng tillsammans.

Kommentar om matchen: Ett riktigt tungviktsmöte redan i den tredje omgången. Karlstad gjorde en blek insats senast mot Malmö. De kommer vara revanschsugna. På hemmaplan är man favorit oavsett vilka man än möter. Duellen mellan Kim Nilsson och Adam Colling snackas det mycket. Men den jag ser mest fram emot är matchen-i-matchen mellan coacherna. Hur kommer man matcha sina 1:a femmor? Hur matchar man för att ta bort motståndarnas stjärnor? Börjar man på två eller tre formationer? Nirs/Lundqvist i hemmabåset mot Stille i bortabåset. 

Speciell teams är något som kan avgöra den här matchen. Här gäller det att spelarna håller sig på banan. Karlstad är hundraprocentiga i powerplay. Tre mål på tre försök. Man har även bättre statistik i BP. Där brukar annars Kalmarsund vara starka. Förra säsongen så var man näst bäst i serien i boxplay.

Tror på en jämn historia. Något av lagens 1:a linor kommer att avgöra det här. Mycket handlar om statusen på Marcus Johansson i Kalmarsund. Kan han inte spela så måste bortalaget ta till plan B. Fördel Karlstad då man har hemmaplan. Säger 7-5 till hemmalaget med sista målet i tom kasse. 

 

Tobias Bengtsson från Öland med ett stor sportintresse. Förutom att följa i stort sett alla FBC Kalmarsunds matcher är jag till vardags huvudtränare för fotbollslaget Glömminge. Bloggar om Allsvenskan Södra

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Bengtssons blogg
Okategoriserade

Sexpoängsmatch för Onyx

En ny spännande omgång väntar. Och redan i omgång tre så hittar vi en sexpoängsmatch, Onyx - Skoghall.

Onyx med nye tränaren Richard Gårdman har inte riktigt fått den start man hade hoppats på. Laget ligger efter två omgångar längst ner i tabellen med noll poäng. Förra årets nykomling kommer ifrån en väldigt stark debutsäsong. Man har en sämre trupp i år då man har tappat 108 poäng i Oscar Janthe och Jesper Ekström. Men med spelare som Viktor PalmChristoffer Ekstrand och Gustaf Sandberg så ska man självklart inte harva i botten av tabellen.

Idag tar man emot nykomlingarna Skoghall. Skoghall inledde med en pigg seger borta mot Åstorp/Kvidinge. Hemma mot Warberg så räckte man inte riktigt till.

Kommentar: Helt klart en intressant match som egentligen kan sluta precis hur som helst. All press ligger på Onyx vilket kan vara till fördel för bortalaget. Onyx kommer ha mycket boll. Skoghall kommer gå på omställningar och ta tillvara på det man bjuds på. Men det här ändå är en match som Onyx ska vinna. Laget borde vara grymt sugna på att bjuda den stora hemmapubliken på säsongens första seger. 8-4. 

***

Visby och Lindås drabbas samman på Gotland. Förra årets möte här slutade 6-5 till hemmalaget efter fem kassar av en viss Wilmer Viinamäki. Visby fick ”bara” med sig en poäng från bortamötet mot Fagerhult förra helgen. Man hämtade upp ett 0-4 underläge och hade bud på flera mål. Skotten vann man med 38-18. Visby har alltså fortfarande inte vunnit borta mot Fagerhult. Lindås tog säsongens första trea hemma mot Åstorp/Kvidinge. Det satt dock hårt inne. Bortalaget hämtade upp 6-2 till 6-5. Men Lindås lyckades hålla igen sista två minuterna. Albin Jansson gjorde både 5-2 och 6-2.

Kommentar: Visby imponerade i två perioder mot Kalmarsund. Fagerhult borta är alltid en lurig match. Starkt att hämta upp 0-4 till 5-5. Viinamäki var bäst på plan i premiären. Bolin tre kassar senast. Den femman kommer leverera även idag. Lindås har inte riktigt gått att känna igen. Fått in ett flertal spelare vilket gör att det tar några matcher innan man få ut det man vill. Lite anmärkningsvärt att Patrik Malmström bara bidragit med 1+1 på två matcher. Visby ser intressanta ut. Lindås är inte riktigt igång än. Tror Visby vinner med 2-3 bollar. 7-4?

***

Övriga matcher idag:

16:00 Craftstaden – Malmö

16:00 Åstorp/Kvidinge – Östra

 

Tobias Bengtsson från Öland med ett stor sportintresse. Förutom att följa i stort sett alla FBC Kalmarsunds matcher är jag till vardags huvudtränare för fotbollslaget Glömminge. Bloggar om Allsvenskan Södra

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Bengtssons blogg
Foto: Björn Sandberg
Okategoriserade

Malmö FBC omgångens skrällag!

En ny omgång är spelad i den södra allsvenskan. När vi summerar den så är det några resultat som är lite oväntade. Fagerhult tog en suddenseger hemma mot Visby. Även Malmö tog en suddenseger på hemmaplan mot topptippade Karlstad.

 

Fagerhult borta är aldrig en lätt match. Deras parkettgolv är svårspelat. Men Fagerhult har tappat en del tongivande spelare så den här matchen trodde jag verkligen på Visby. Fagerhult och framförallt Jonatan Olsson började starkast. Olsson som förra säsongen gjorde 3 mål på 16 matcher gjorde nu både 2-0, 3-0 och 4-0. Efter det så tog bortalaget Time Out. Efter det så kom 4-1 och 4-2. Inför den sista perioden så stod det 5-3 till hemmalaget. Visby började trycka på mer och mer medan Fagerhult såg trötta ut. När 5-4 och 5-5 kom så talade mycket för att Visby skulle ta med sig alla poängen hem till Gotland. Men trots ett rejält tryck från Visby så stod sig resultatet 5-5 matcher ut. Skottstatistiken: 18-38. I sudden så avgjorde inte helt oväntat Efraim Björnell. Han stod för övrigt för 2+2 i matchen.

KommentarAlla vet att Fagerhult är en svår match. När man dessutom tar ledningen i matchen så får man extra energi. Visby får två Power play vid ställningen 0-0. Hade man gjort mål där så kan den här matchen slutat annorlunda. Sen är det starkt av Visby att komma i kapp. De skjuter nästan 40 skott och är säkert lite missnöjda med att det bara blev en poäng trots att man hämtar upp 4-0. Viktig seger för Fagerhult som ställs mot Warberg på bortaplan härnäst. Visby tar emot Lindås.

***

Warberg fortsätter att trumma på. Skoghall borta var på förhand en tuff uppgift då man imponerade i premiären. Matchen avgjordes i början av den 3:e perioden när gästerna gjorde 3-6 och 3-7 första 54 sekunderna. I matchen så saknade Warberg Robin Blåberg. Ett glädjeämne var att Joakim Andersson tillbaka efter skada. En spelare som kommer betyda oerhört mycket för laget. Warberg vann till slut med 3-8. En seger som var rättvis sett till 60 minuter. Simon Bundgaard (3 mål i matchen) inledde och avslutade målskyttet.

Kommentar: Warberg ser riktigt starka ut. Man har tre femmor som trummar på och som bidrar. Precis som i premiären så har man många spelare med i poängprotokollet. Joakim Anderssons närvaro kommer lyfta laget. Tar emot Fagerhult i nästa omgång på hemmaplan. En match jag tror man vinner och då har man inlett på starkaste sätt med tre raka segrar. För Skoghall väntar ett desperat Onyx (två förluster) på bortaplan. Efter det så är det lättare att bedöma vart man står.  

***

Malmö stod för omgångens skräll hemma mot Karlstad. Malmö var det klart bättre laget de två första perioderna. Inför den 3:e perioden så var ställningen 5-3 till hemmalaget efter bland annat tre assist från Robin Crantz. I den tredje perioden så insåg gästerna allvaret. Man vände på steken och med minuten kvar av ordinarie tid så ledde Karlstad med 5-6. Med 58 sekunder kvar så kvitterade Malmö. I sudden så avgjorde sen Jacob Carleson med sitt andra mål i matchen. Noterbart är att bortalagets Adam Colling stod för fem nya poäng (2+3). Han har nu producerat 10 poäng (5+5) på de två inledande matcherna. Skottstatistik: 40-34.

Kommentar: Självklart en jättestor skräll att Malmö tog två poäng. Det hade inte varit helt orättvist om man vunnit matchen. Malmö skjuter 40 skott mot Karlstad vilket imponerar. Resultatet säger att man inte ska räkna bort Malmö i år. De gjorde även en fin premiär borta mot Warberg. Ändå lite märkligt att Karlstad kan underprestera i två perioder. Adam Colling har alltså redan gjort 10 poäng. Spelaren som slutade på en 2:a plats i poängligan i SSL förra säsongen kommer bli svårslagen i år. Intressant match i nästa omgång: Karlstad – Kalmarsund. 

Övriga resultat:

Lindås – Åstorp/Kvidinge 6-5

Östra – Craftstaden 3-4

Kalmarsund – Onyx 8-4

 

Tobias Bengtsson från Öland med ett stor sportintresse. Förutom att följa i stort sett alla FBC Kalmarsunds matcher är jag till vardags huvudtränare för fotbollslaget Glömminge. Bloggar om Allsvenskan Södra

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Bengtssons blogg
Foto: Per Wiklund
Okategoriserade

Inför omgång 2 i AS

I omgång 2 i Allsvenskan södra så hittar vi en del intressanta matcher. Visserligen är det bara premiären som har spelats men tippade topplagen Kalmarsund och Lindås vill nog inte inleda med två förluster. Skoghall som överraskade i premiären ställs nu mot Warberg.

FBC Kalmarsund – Onyx 

Kalmarsund stod för en ganska blek premiär borta mot Visby. Visby var det klart bättre laget i period 1 och 2. I sista så kom bortalaget igång men det var mest Visby som släppte in laget i matchen. Oroväckande för laget är att ”stjärnan” Marcus Johansson har fortsatt problem med sin fot. Men han kommer att starta matchen. Tillsammans med Kim Nilsson och Tim Nyander så bildar man en högklassig femma. Men när någon av dessa saknas så blir man hårt drabbade. Dessa tre hittar varandra utan och innan. Nu gjorde backen Anton Nilsson det riktigt bra när han ersatte Mackan mot Visby men det är en mer kortsiktig lösning. För Kalmarsunds del så är Mackans närvaro grymt viktig.

Ikväll tar laget emot Onyx. Onyx fick en tuff premiär när man föll hemma mot Östra. Onyx hade mycket boll men blev sönderkontrade av Östra. Nu kommer det bli ett Kalmarsund som har mycket boll vilket kan pass Onyx bra. Onyx är ett lurigt lag som man inte riktigt vet vart man har. Förra säsongen så ställdes man tidigt mot varandra i Kalmar Sportcenter. Då vann Onyx med 5-7.

***

Lindås – Åstorp/Kvidinge

Lindås gjorde en helt ok premiären borta mot ett bra Karlstad. Hemma vet vi att laget är starka. Tror att storstjärnan Patrik Malmström är riktigt sugen på att visa upp sig för hemmapubliken. Skyttekungen Daniel Lindell inledde med två mål i premiären. Bortalaget fick en tuff premiär. Utan viktiga duon Andreas Bremer och Henrik Brendheden så fick man en mardrömsstart. 0-4 på tavlan efter 10 minuter. Efter det så kom man aldrig i kapp. Lär vara rejält revanschsuget. Men Lindås borta löser man inte.

***

Malmö – Karlstad

Malmö gjorde även de en ganska bra premiär borta mot Warberg. Framförallt så var man ganska pigga inledningsvis där hemmalagets målvakt räddade laget. Warberg vann tillslut rättvist (6-3) men Malmö tar med all säkerhet med sig mycket från den matchen. Nu ställs man mot ett annat topplag. Karlstads 1:a femma med Adam Colling, Kevin Björkström och Tom Colling gjorde tillsammans 11 poäng i 7-4 segern mot Lindås. Tre spelare som vi kommer se i toppen av seriens poängliga när den ska summeras. Normalt så ska inte Malmö ha något att säga till om här. Men Malmö brukar göra fina resultat hemma mot bra lag. Karlstad dock något nummer för stort här och man vinner med 3-4 bollar.

***

Skoghall – Warberg

Intressant match. Nykomlingarna Skoghall imponerade i premiären. Poängkungarna Andreas Jansson (2+2) och Albin Englöw (2+1) visade vägen. Möter nu betydligt tuffare motstånd i Warberg. Ett Warberg som stundtals visade hög klass i premiären. 1:a linan med Mattias Kongstad, Robin Blåberg och Anton Birgersson bidrog med åtta poäng tillsammans. Bland annat så bjöd Blåberg på en riktigt fint direktskott i PP. Lurig match. Warberg favorit men Skoghall kommer göra det svårt för bortalaget. Ingen lätt uppgift för Warberg som ändå löser tre poäng. Uddamålsseger.

***

Östra – Craftstaden

Östra fick den matchbild man ville borta mot Onyx. Nu förväntas man har mer boll då Craftstaden förmodligen ligger lågt och gå på omställningar. Återstår att se hur man kan hantera det. Emil Skog som gjorde 37 poäng förra säsongen när man avancerade inledde med 3+1 i premiären. Craftstaden fick en ganska behaglig premiär hemma mot Fagerhult. Här väntar en tuffare uppgift. Helt öppet. Men mer kvalité i Craftstaden vilket jag tror blir avgörande. Målsnålt att vänta.

***

Fagerhult – Visby

Fagerhult har några tunga spelarförluster som man inte riktigt kunnat ersätta. Lagets stora stjärna Efraim Björnell åkte på ett matchstraff senast mot Craftstaden. Men det skrevs till 1 vilket gör att han är spelklar till helgens match. Visby visade i två perioder mot Kalmarsund att man har något på gång. Laget har tyvärr en tendens att gå ner sig i matcherna vilket man inte kommer att ha råd med. Wilmer Viinamäki var med sina två mål bäst på plan. Nu går man från 1000 personer på läktaren till parkettgolv i Habo sporthall. Förra säsongens möte här slutade hela 9-3 till hemmalaget.

Tobias Bengtsson från Öland med ett stor sportintresse. Förutom att följa i stort sett alla FBC Kalmarsunds matcher är jag till vardags huvudtränare för fotbollslaget Glömminge. Bloggar om Allsvenskan Södra

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel